Μια απίστευτα καλή εφαρμογή wellness στο κινητό σας: Aura

Σε αυτό το site γράφουμε κυρίως για βιβλία και δη έντυπα. Συνήθιζα λοιπόν να γράφω κάποιες Πέμπτες για βιβλία εσωτερισμού ή/και self-help, κυρίως παλιότερες εκδόσεις, από τη μεγάλη συλλογή τέτοιων βιβλίων που έχω στη βιβλιοθήκη μου. Ώσπου ανακάλυψα ότι τα κείμενα έχουν πλέον μετακινηθεί σε νέους διαύλους, ευκολότερα προσβάσιμους, πιο οικονομικούς και σίγουρα διαφορετικούς – ίσως και αναπάντεχους.

Θα μπορούσατε λοιπόν να φανταστείτε την πνευματικότητα σε app? Και όμως υπάρχει! Και το app είναι πραγματικά πάρα πολύ ωραίο – προσωπικά το βρίσκω φανταστικό! Μόνος του περιορισμός ένα μέτριο προς καλό επίπεδο αγγλικών.

Το όνομά του είναι Aura και η αρχική του σελίδα, όπως ανοίγει στο κινητό, είναι αυτή:

Find peace, όνομα και πράγμα! Το Aura περιέχει αμέτρητες θεματικές κατηγορίες, όπως self-care, resilience, self-acceptance, health, increase happiness, peaceful morning, reduce stress, personal growth & success, calm anxiety, parenting & kids κ.λπ. (πιο διαφημισμένη απ’ όλες η sleep, για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου), οι οποίες προσφέρονται σε ηχητικά αρχεία από διαφορετικές οπτικές γωνίες: sounds & music, story, meditation, coaching, hypnosis, breathwork, yoga, healing και άλλα πολλά.

Το Aura δίνει επίσης τη δυνατότητα για 1:1 coaching (με έξτρα πληρωμή), podcast με συζητήσεις μεταξύ ειδικών, συμμετοχή σε live sessions (αν και οι ώρες είναι Αμερικής και δυστυχώς δεν πολυβολεύουν τους Έλληνες), πολυήμερα προγράμματα πάνω σε έναν άξονα, σειρές (διαλογισμών, coaching, πνευματικών ασκήσεων, κ.λπ.), playlist που καταρτίζεις ο ίδιος/η ίδια ή προτεινόμενες, κ.ο.κ.

Πώς κάνει τις προτάσεις του το Aura; Παρέχοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να βάλει καρδούλα σε ό,τι του αρέσει ή το σήμα του stop σε ό,τι δεν του αρέσει, με αποτέλεσμα το app να εκπαιδεύεται στις προτιμήσεις του. Μπορεί επίσης κάποιος να επιλέξει τους αγαπημένους του coaches και να αποκτήσει πρόσβαση σε υλικό που προέρχεται αποκλειστικά από αυτούς. Τέλειο;

Όσον αφορά το κόστος, είναι πραγματικά ελάχιστο. Πήρα δοκιμή μίας εβδομάδας με μόλις €0,99 και κατόπιν χρεώθηκα ετήσια συνδρομή με 50% έκπτωση, δηλαδή μόλις €60! Είναι πραγματική ευκαιρία. Και μη φανταστείτε από τον ενθουσιασμό με τον οποίο γράφω για το app ότι πληρώνομαι από κάποιον ή κάτι ανάλογο, γιατί θα εκνευριστώ. Αν είναι κάτι που σίγουρα ΔΕΝ κάνουμε στο στίγμαΛόγου είναι να χρηματιζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο. Θα έχετε διαπιστώσει άλλωστε και την παντελή έλλειψη διαφημίσεων στο site. Η ανεξαρτησία μας να γράφουμε για ό,τι μας τραβά την προσοχή και ό,τι πραγματικά μας αρέσει δεν μπορεί να λάβει καμία χρηματική τιμή. Πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να δίνουμε αμερόληπτα το στίγμα της καλής λογοτεχνίας (και όχι μόνο αυτής);

Επιστρέφοντας όμως στο Aura, θα πρέπει επιπλέον να σας πω λίγα πράγματα για το πώς ξεκίνησε. Το ξεκίνησαν λοιπόν δύο αδέρφια, Αμερικανοί με καταγωγή από την Ασία: o Steve και ο Daniel Lee. Σε ένα βίντεο στο youtube, οι δύο άντρες αφηγούνται την ιστορία τους:

Λένε λοιπόν πως, όταν ήταν ακόμη παιδιά, είδαν τη μητέρα τους να καταρρέει από το διαζύγιό της και αισθάνθηκαν την παντελή ανημπόρια τους να τη βοηθήσουν. Μεγαλώνοντας, έδωσαν περισσότερο χώρο στην ανάγκη τους να βοηθήσουν τους άλλους, αναγνωρίζοντας ότι όλοι οι άνθρωποι του κόσμου έχουν το δικαίωμα να βρουν την ειρήνη. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να χτίσουν μια ψηφιακή πλατφόρμα που θα περιλάμβανε όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές ώστε καθένας να βρίσκει αυτό που του ταιριάζει περισσότερο…

Σήμερα χρησιμοποιούν το Aura περισσότεροι από 7 εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο, οι οποίοι συνδέονται σε αυτό επί κάμποσες 100άδες εκατομμύρια λεπτά της ώρας ετησίως, μεταξύ τους κι εγώ που το χρησιμοποιώ επί μερικές ώρες καθημερινά, στο πλαίσιο της προσπάθειάς μου να είμαι όσο περισσότερο γίνεται σε επαφή με το κέντρο μου.

Το Aura τιμήθηκε επίσης με το Best of Apple award for Mindfulness & Sleep. Ένα έχω να σας πω: Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Χριστίνα Λιναρδάκη

Περισσοτερα αρθρα