Το stigmalogou.gr είναι συνέχεια του blog stigmalogou.blogspot.com που στηρίζατε με την προτίμηση και την αγάπη σας επί εννέα χρόνια. Το blog θα εξακολουθήσει να υπάρχει στην παλιά του διεύθυνση σαν αρχείο των 1000 και πλέον αναρτήσεων που περιέχει.

Συντακτική επιτροπή

Χριστίνα Λιναρδάκη

Η Χριστίνα Λιναρδάκη είναι φιλόλογος, επιμελήτρια κειμένων, μεταφράστρια και πανεπιστημιακή ερευνήτρια. Εργάζεται ως προϊσταμένη εκδόσεων στο Κέντρο Πολιτισμού μεγάλου οργανισμού. Άρθρα, μεταφράσεις, συνεντεύξεις (από λογοτέχνες όπως η Κωστούλα Μητροπούλου, η Λένα Παππά, κ.ά.), ποιήματα και κριτικές της έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά (Ομπρέλα, Έρεισμα, Πλανόδιον, Νέα σκέψη, Nέα ευθύνη), ενώ έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια στην παρουσίαση πολλών βιβλίων και ποιητών. Ήταν μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Ομπρέλα, μέχρι το τέλος της έκδοσης του περιοδικού. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Τη βρίσκετε στο facebook: www.facebook.com/cleareaching.

Λίλια Τσούβα

Η Λίλια Τσούβα σπούδασε Μεσαιωνική και Νεότερη Ελληνική Φιλολογία στο ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Δημιουργικής Γραφής ΕΑΠ (MASTER). Γράφει ποιήματα, δοκίμια και διηγήματα. Έχει εκδώσει τρία βιβλία: Ο εξπρεσιονισμός στην ποίηση του Κ. Θ. Ριζάκη (Κουκκίδα, 2020),  Το τραγούδι των Ινουίτ (Βακχικόν, 2021) και Εγκέφαλος ψάρι (Βακχικόν, 2022). Αρθρογραφεί σε πληθώρα έντυπων και ηλεκτρονικών περιοδικών.
katerina

Κατερίνα Τσιτσεκλή

Η Κατερίνα Τσιτσεκλή γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ στην Αγγλία. Αργότερα σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρξε μέλος της Ενωτικής Πορείας Συγγραφέων και της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Ομπρέλα στο οποίο δημοσιεύθηκαν πολλά κείμενά της, δοκίμια και λογοτεχνικές κριτικές, όπως και σε άλλα περιοδικά. Το 2000 δημοσιεύθηκε η ποιητική συλλογή της Φθόγγοι βροχής (εκδ. Ελληνικά Γράμματα) και το 2008 το ποιητικό της αφήγημα Η γυναίκα ανάμνηση (εκδ. Εκκρεμές).

Ήλια Λούτα

Η Ήλια Λούτα γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας το 1968. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1986-1990). Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Ομπρέλα, όπου δημοσίευσε και κείμενά της. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Μαρία Ψωμά-Πετρίδου

Η Μαρία Ψωμά Πετρίδου, γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι δημιουργός και συντονίστρια της ομάδας μεγαλόφωνων λογοτεχνικών αναγνώσεων «Διάβασέ μου!». Αρθρογραφεί για θέματα που αφορούν το βιβλίο και τον πολιτισμό. Βιβλία της: «Ισόβια Θητεία» ποιητική συλλογή, εκδόσεις Ερωδιός - «Ανθολογία Διηγήματος», συλλογικό, εκδόσεις Καστανιώτης - «Και να βρεθεί, θα με κυνηγάει», διηγήματα, εκδόσεις Παράξενες Μέρες - «Δεύτερο ζευγάρι φτερά», μυθιστόρημα, εκδόσεις Κυριακίδης - «Εκ του μη όντος», συλλογικός τόμος, εκδόσεις Τύρφη - «Όταν με βρήκε ο λύκος», νουβέλα, εκδόσεις Τύρφη - «ΚΡΑΚ!», αφήγημα, εκδόσεις Παράξενες Μέρες