Το stigmalogou.gr είναι συνέχεια του blog stigmalogou.blogspot.com που στηρίζατε με την προτίμηση και την αγάπη σας επί εννέα χρόνια. Το blog θα εξακολουθήσει να υπάρχει στην παλιά του διεύθυνση σαν αρχείο των 1000 και πλέον αναρτήσεων που περιέχει.

Συντακτική επιτροπή

Χριστίνα Λιναρδάκη

Η Χριστίνα Λιναρδάκη είναι φιλόλογος, επιμελήτρια κειμένων, μεταφράστρια και πανεπιστημιακή ερευνήτρια. Εργάζεται ως προϊσταμένη εκδόσεων στο Κέντρο Πολιτισμού μεγάλου οργανισμού. Άρθρα, μεταφράσεις, συνεντεύξεις (από λογοτέχνες όπως η Κωστούλα Μητροπούλου, η Λένα Παππά, κ.ά.), ποιήματα και κριτικές της έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά (Ομπρέλα, Έρεισμα, Πλανόδιον, Νέα σκέψη, Nέα ευθύνη), ενώ έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια στην παρουσίαση πολλών βιβλίων και ποιητών. Ήταν μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Ομπρέλα, μέχρι το τέλος της έκδοσης του περιοδικού. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Τη βρίσκετε στο facebook: www.facebook.com/cleareaching.
Kris

Κρις Λιβανίου

Η Κρις Λιβανίου έχει σπουδάσει γαλλική και ελληνική σύγχρονη λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι, όπου έκανε και το διδακτορικό της στα ελληνικά δημοτικά τραγούδια. Ειδικεύεται στη σχέση του Ανθρώπου με το Θείο στη δημοτική ποίηση, ψηλαφεί τα όρια της πίστης και του φόβου μπροστά στον θάνατο και προσπαθεί να χαρτογραφήσει την πορεία του ανθρώπου ανά τους αιώνες, έτσι όπως σκιαγραφείται στη λαϊκη παράδοση. H Βάρδια του Νίκου Καββαδία στοιχειώνει την σκέψη της στο διηνεκές και την καθοδηγεί με ραγισμένη πυξίδα στα ταξίδια της στην ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Άρθρα και κριτικές της έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό Ομπρέλα και σε άλλα περιοδικά. Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.
katerina

Κατερίνα Τσιτσεκλή

Η Κατερίνα Τσιτσεκλή γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ στην Αγγλία. Αργότερα σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρξε μέλος της Ενωτικής Πορείας Συγγραφέων και της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Ομπρέλα στο οποίο δημοσιεύθηκαν πολλά κείμενά της, δοκίμια και λογοτεχνικές κριτικές, όπως και σε άλλα περιοδικά. Το 2000 δημοσιεύθηκε η ποιητική συλλογή της Φθόγγοι βροχής (εκδ. Ελληνικά Γράμματα) και το 2008 το ποιητικό της αφήγημα Η γυναίκα ανάμνηση (εκδ. Εκκρεμές).

Ήλια Λούτα

Η Ήλια Λούτα γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας το 1968. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1986-1990). Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Ομπρέλα, όπου δημοσίευσε και κείμενά της. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
lilia-tsouva

Λίλια Τσούβα

Η Λίλια Τσούβα σπούδασε Μεσαιωνική και Νεότερη Ελληνική Φιλολογία στο ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Δημιουργικής Γραφής ΕΑΠ (MASTER). Γράφει ποιήματα, δοκίμια και διηγήματα. Έχει εκδώσει τρία βιβλία: Ο εξπρεσιονισμός στην ποίηση του Κ. Θ. Ριζάκη (Κουκκίδα, 2020),  Το τραγούδι των Ινουίτ (Βακχικόν, 2021) και Εγκέφαλος ψάρι (Βακχικόν, 2022). Αρθρογραφεί σε πληθώρα έντυπων και ηλεκτρονικών περιοδικών.