Εκδήλωση για τα 10 χρόνια στίγμαΛόγου!

Tο στίγμαΛόγου, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τη δημιουργία του, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Ο άνθρωπος και ο κόσμος στη λογοτεχνία σήμερα», με προσκαλεσμένους τους πεζογράφους Γεωργία Συλλαίου και Μιχάλη Μακρόπουλο, και τους ποιητές Δανάη Σιώζιου και Δημήτρη Πέτρου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 στις 9 Μαΐου 2023, ώρα 18.00-20.00, και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Οι καλεσμένοι μας θα συζητήσουν για τα πιο πρόσφατα βιβλία τους με τα μέλη της συντακτικής μας ομάδας: τη Χριστίνα Λιναρδάκη, τη Λίλια Τσούβα και την Κατερίνα Τσιτσεκλή, ενώ η Ήλια Λούτα θα κάνει την εισαγωγή σε καθένα από αυτά. Τα υπό συζήτηση βιβλία είναι τα: Ο δικός της καθρέφτης της Γεωργίας Συλλαίου, Ιστορίες από ένα περασμένο μέλλον του Μιχάλη Μακρόπουλου, Ενδεχόμενα τοπία της Δανάης Σιώζιου και Εικοστός κόσμος του Δημήτρη Πέτρου. Καθένα από αυτά αναδεικνύει με χαρακτηριστικό τρόπο το πώς γίνεται η πρόσληψη του ανθρώπου και του κόσμου στη λογοτεχνία σήμερα. Θα προβληθεί επίσης βίντεο από την αποκλειστική συνέντευξη της Αμερικανίδας συγγραφέως βιετναμέζικης καταγωγής Kim Thúy στο έτερο μέλος της συντακτικής ομάδας, Μαρία Ψωμά-Πετρίδου, με αφορμή την ελληνική μετάφραση του βιβλίου της πρώτης, Ρου.

Ο ΙΑΝΟS προσφέρει δωρεάν το πρώτο αναψυκτικό, τσάι, καφέ ή ποτήρι κρασί.

Σας περιμένουμε!

 

Δείτε την εκδήλωση και στη .

Περισσοτερα αρθρα